Global Oppvarming
Av Harald Pleym
www.hpleym.no

I august 2021 var verdens klima i unntakstilstand. I følge siste rapport fra FNs klimapanel
er nå tiden igjen i ferd med å renne ut. Verden har satt seg som mål å begrense oppvarmingen til 1,5 grader fra førindustriell tid. Valgene vi tar det neste tiåret vil bli avgjørende for om vi lykkes, advarer FNs klimapanel.

Både unntakstilstanden og at tiden er i ferd med å renne ut har vi hatt, i
følge dommedagsprofetene, helt siden den grønne lederen av World Watch Institute, Lecster Brown, startet med sin spådom om klimaet og verdens undergang i 1989. Da hadde vi kun 10 år på oss for å redde verden. Vi lever fortsatt i beste velgående 33 år etter. Så ble han kopiert av Al Gore med nye 10 år. Og siden da har nåtidens klimahysterikere turet fram i kjent stil og spådd verdens undergang hvert 10-ende år. FNs klimapanel fortsetter i samme stil.

Det som er sikkert er at Jordas klimasystem lar seg ikke styre av politiske beslutninger om at kutt av CO2 vil begrense den globale oppvarmingen til maks et par grader. Det er fortsatt som å tro på julenissen. Tro det den som vil.

Det er fortsatt ingen økning i temperaturen på Nordlige- og Sydlige halvkule og Globalt i 2021. Vi må nok fortsatt vente på at badetemperaturen nord for Sinsenkrysset skal bli som sør for Sinsenkrysset.

 

 

Vi har kanskje bikket over toppen på figuren under, og at vi er på vei mot badetemperaturen i Vadsø på 1950-tallet, sjelden over 10 grader C. Da badet de fleste med strømpebukser og gamasjer på.

 

 


Jeg har sagt det før og gjentar det nå: Som en forsmak på hva vi har i vente, så bør det neste klimatoppmøtet med hele kompaniet av politiske og andre klimahysterikere samles i en teltleir i den kaldeste delen av Sibir, slik at de får føle på kroppen  hva framtidens generasjoner går i møte når bismaken av varmen er over. Det framgår av figuren over.

Porsgrunn 28.02.2022